сряда, 13 август 2014 г.

ШИШЧЕТА С БУТЕР ТЕСТО


   

      По идея на matze
  • 300 г приблизително бутер тесто
  • 2 средно големи парчета наденица
  • 1 малка тиквичка
  • 2-3 гъби печурки
      Наденицата се реже на кръгчета с дебелина около 1 см. Тиквичката се реже на кръгчета с дебелина около 2 см, а после - на четири. Гъбите в зависимост от големината се режат също на парченца и бутер тестото на лентички с размери 6 см на 2 см.
    На дървени шишчета се редуват гъба, бутер лентичка, сгъната на две, наденица, тиквичка, бутер лентичка и т.н. Пекат се в тава , покрита с хартия за печене на 220 градуса, докато се позачерви бутер тестото. Един път може да се завъртят , за да се запекат добре и от другата страна.