понеделник, 3 октомври 2011 г.

ПРЕДЯСТИЕ С ПАТЛАДЖАН

    

      Рецептата е за 2 порции
  • 1 голям патладжан
  • 4 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 30 г сирене
  • 30 г кашкавал
  • 2 стръкчета босилек
  • 3 стръкчета магданоз
  • сол
      Патладжанът се измива и без да се бели и да му се маха дръжката, се разрязва на две по дължина. С върха на остър нож се набраздява на ромбчета, посолява се и се оставя десетина минути. Изплаква се и се пече в силна фурна за 20 до 30 мин.


      Доматът, кашкавалът, магданозът и босилекът се нарязват на ситно. Добавят се счуканият чесън, натрошеното сирене и подправките. Всичко се обърква и се разпределя върху патладжанените лодки.
       Страшно върви с ракийка. Подходящо е да се поднесе с лъжичка, защото патладжанът се остъргва от кората, която остава.

4 коментара:

  1. Много вкусно звучи това ястие, Маги!:-))) Имам слабост към патладжана и се старая да го приготвям разнообразно. Благодаря за интересната рецепта!:-)))

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, и аз обожавам патладжан. Радвам се, че ти е харесала рецептата

    ОтговорИзтриване
  3. МАГИ ,пак ме уцели в слабото ми място.Патладжан ли е ще го пробвам ,а твоя изглежда много примамливо.
    Благодаря за хубавата рецепта.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Зиче, за милите думи.

    ОтговорИзтриване