сряда, 5 октомври 2011 г.

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ


 ябълков щрудел
  • 1 пакет кори за баница
  • 5 големи ябълки
  • 1 чаша захар приблизително
  • 1/2 пакетче канела
  • 1 чаша непълна  орехи
  • олио
  • пудра захар за поръсване
      Ябълките се настъргван на едро ренде. Орехите се смилат. Всяко кора се наръсва с олио. Прегъва се на две, поръсва се с ябълки, канела, орехи и 1-2 с.л. захар.



      Прегъват се корите, наръсват се с олио и се навиват на пура.



      Така получените пури се подреждат в намаслена тава.

      Отгоре се поръсват всичките с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване - поне 40 мин. до час - зависи от фурната.
      Като се извади, щруделът се покрива с кърпа. След като изстине, се поръсва с пудра захар.

6 коментара:

  1. Маги, много обичам ябълков щрудел, а твоят изглежда толкова примамлив :) Благодаря за рецептата - включвам си я в списъка за изпълнение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно. Един от любимите ми десерти!

    ОтговорИзтриване