понеделник, 31 януари 2011 г.

ЯХНИЯ С БАМЯ И КАРТОФИ


  • 1/2 кг бамя
  • 3 картофа
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 домата от консерва
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1 с.л. брашно
  • 5 стръка магданоз
  • сол на вкус
      Бамята се почиства и измива. Аз използвах замразена бамя.
      В мазнината се запържват нарязаният лук и чесън за 3-4 мин. Добавят се намачканите домати, 2 чаши вода и бамята. След 5 мин се пускат нарязаните на по-едри кубчета картофи и подправките - без магданоза. Яхнията къкри на слаб котлон докато се сварят картофите и бамята - около 20 мин. Ако е необходимо се долива още вода.
     В чаша в малко вода се размива брашното и се прибавя при непрекъснато бъркане в манджата. Прибавя се и ситно нарязаният магданоз. Оставя се още около 3-4 минути на котлона, като се поразбърква.
     При сервирането се поръсва със ситно нарязан магданоз.
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар