сряда, 5 януари 2011 г.

СПАГЕТИ С ДОМАТИ И КАЙМА


  • 1 пакет спагети
  • 1 кубче телешки бульон от кости
  • 1 ч.л.захар
  • 1 пакетче (250 г) кайма
  • 1 1/2 ч.ч. консервирани домати
  • 2 с.л. брашно
  • 1 стрък босилек
  • щипка чубрица
  • 2-3 скилидки чесън
  • 200 г кашкавал
  • сол на вкус
      В тенджерка се кипват доматите и котлонът се намалява. Прибавят се захарта, сол на вкус и 1/2 ч.ч. вода. Доматите къкрят около 10 минути, след което се добавя смачканият чесън и ситно нарязаният босилек. Отделно брашното се разтваря в 1/2 ч.ч. вода и също се сипва при доматите. При непрекъснато бъркане сосът ври, докато се посгъсти.
      В метална чиния с 5 с.л. вода се размачква каймата, прибавя се чубрицата и сместа се запържва на котлона при непрекъснато бъркане за десетина минути.
      В голяма тенджера се сипва водата за спагетите, сол и бульонът. След завирането на водата се слагат спагетите и врят 10 мин. Котлонът се изключва, а спагетите остават там още 10 мин. Отцеждат се.
     Сервират се спагети, отгоре сос обилно, кайма в средата и накрая се поръсва кашкавалът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар