четвъртък, 30 декември 2010 г.

СЛАДКИШ "МЕДЕНКА"


  • 6 меденки
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 с.л. стафиди
      Яйцата се разбиват добре със захарта. Прибавят се останалите продукти и начупените на парчета меденки. Всичко добре се обърква и се оставя за десетина минути, докато загрее фурната.
       Сместа се изсипва в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене.
       Пече се на 180 градуса от 40 мин. до час - зависи от фурната. Трябва сладкишът да се е понадигнал и да не се друса при бутване. Оставя се да изстине във фурната. Например аз го пекох 50 мин. и изключих фурната, като оставих сладкиша вътре, но моята фурна не е много силна.
     Сервирах сладкиша със сладко от зелени смокини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар