четвъртък, 30 декември 2010 г.

ПИЦА СЪС СЬОМГА

      
      Количеството на тестото е за 2 големи тави пица
      За тестото:
  • 500-600 г брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 с.л. сол
  • 2 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 5 с.л. кисело мляко
  • 5 с.л. олио
  • 1 непълна чаша топла вода
      За гарнирането на 1 пица:
  • 150 г пушена сьомга
  • 2 червени камби от туршия
  • 2 варени яйца
  • 150 г кашкавал
  • 6-7 маслини за украса
      Тестото се замесва и се оставя на топло да втаса, докато поне удвои обема си. Брашното не се слага цялото наведнъж - добавя се постепенно при замесването докато се получи меко тесто. С намаслени ръце се взима половината от тестото и върху набрашнена повърхност с точилка се разточва кора, приблизително 1 см дебела, с големината на тавата за печене.
     Тавата се намаслява с олио и в нея се слага тестото. Отгоре се подреждат нарязаната на парченца сьомга, камбите - на тънки лентички, яйцата - на тънки кръгчета. Отгоре се настъргва на едро ренде кашкавалът и се подреждат маслините.
     Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час до 40 мин. - да се позачерви кашкавалът.
     Останалото тесто може да се сложи в намазан с олио плик и да се съхранява във фризера.
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар