петък, 10 декември 2010 г.

ЯХНИЯ ОТ КЮФТЕТА И ПРАЗ


яхния с праз и кюфтета
  • 500 г кайма
  • 2 стръка праз
  • 3-4 с.л. ориз
  • 1 яйце
  • 1 каф.л. чубрица
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 5 с.л. олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване на кюфтетата
      Каймата се омесва заедно с ориза, яйцето и чубрицата. Оформят се кюфтенца колкото голям орех.
      В тенджера се сипва вода, която се овкусява с подправките. Щом заври, кюфтенцата се овалват в брашно и се пускат във врящата вода. Котлонът се намалява и се оставя да къкри около половин час.
      Празът се нарязва на едри парчета по диагонал. Прибавя се в яхнията и всичко ври на тих огън още половин час, като от време на време внимателно се разбърква.


Няма коментари:

Публикуване на коментар