петък, 3 декември 2010 г.

ГНЕЗДА


  • 500-600 г  кайма
  • 1 каф.л. чубрица
  • 1 филия хляб
  • 1 яйце за каймата
  • 5 яйца
  • 1/2 малка главичка лук
  • 1/2 ч.л. кимион
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. сминдух
  • 3-4 с.л. олио
  • щипка червен пипер
      Лукът се нарязво но много ситно. Филията се намокря с вода, изстисква се и се натрошава при каймата. Добавят се и останалите продукти, всичко се омесва много добре.
      Оформят се около 5 гнезда - нещо като питка от кайма с вдлъбнатина, които се подреждат в тавичка с много малко вода на дъното (колкото да не залепнат гнездата). Във всяка вдлъбнатина внимателно се чуква по едно яйце. Поръсват се леко с червен пипер и се пекат на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар