вторник, 14 декември 2010 г.

МЕШАНИЦА В ГЮВЕЧ


  • 350 г телешко месо
  • 400 г свинско месо
  • 300 г гъби
  • 1 каф.ч. ориз
  • 2 глави лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 3 големи картофа
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 1 малка главичка чесън
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1/2 ч.л. сминдух
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • щипка салвия
  • щипка бял пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • сол на вкус
      Чушките и лукът се нарязват на ситно, гъбите - на по-едри парчета, картофите - на едри кубчета, месото - на лентички.
      Всички продукти и подправки се слагат в глинен гювеч, добавят се 2 чаши вода и внимателно се разбърква.
      Пече се на 250 градуса около 30 минути. Фурната се намалява на 200 градуса и се пече още 40 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар