вторник, 12 април 2011 г.

ТРИЪГЪЛНИ БУТЕР-БАНИЧКИ


  • 1 пакет бутер тесто (800 г)
  • 150 сирене
  • 1 яйце
      Бутер тестото се размразява. Реже се на квадрати със страна приблизително 7-8 см. Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцето. От тази смес се слага по 1 ч.л. във всеки квадрат.
      Квадратите се сгъват през диагонала, краищата се натискат с вилица, а с остър нож се правят 2 малки прореза на гладката част. Така получените триъгълници се редят на малко разстояние един от друг върху пекарска хартия.
     Бутер-баничките се пекат в предварително загрята фурна на 220-230 градуса до порозовяване. По желание преди печенето може да се намажат с жълтък, разбит с 1 лъжица вода,  за по-хубав цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар