вторник, 5 април 2011 г.

БАНИЦА С КАЙМА


  • 1 пакет кори за баница
  • 500 г кайма
  • 1 стрък праз
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 каф.л. кимион
  • сол
  • 1 каф.ч. олио
      За заливката:
  • 2 яйца
  • 400 мл газирана вода
  • щипка сол
      В 4-5 с.л. от мазнината се задушава ситно нарязаният праз. След 2-3 минути се прибавя и каймата заедно с подправките. Бърка се с леко намачкване, докато каймата стане на трохи и промени цвета си.
     В намазана с олио тава се реди 1 кора, намазва се с 1 лъжица олио, пак кора, олио, кора и се разпределят около 3 с.л. плънка. По същия начин се слагат 3 кори и пак плънка. Така се продължава, докато свърши плънката, като се завършва с кори отгоре.
    Баницата се нарязва на порционни парчета. Яйцата се разбиват, добавясе газираната вода и солта. С тази смес се полива навсякъде баницата.
    Пече се на 200 градуса около 40 минути - да се зачерви отгоре. Като се извади, се покрива с кърпа за десетина минути, след което се сервира топла.
    Може да се поднесе с таратор.

3 коментара:

  1. Изкушавам се и в най-скоро време ще я пробвам тази баница .

    Толкова вкусно звучи и изглежда :))

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Правила съм нещо подобно по рецепта на Берина и ми е много вкусно!
    Маги,баницата ти е станала чудна и златиста!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря , момичета, и у нас се хареса много.

    ОтговорИзтриване