вторник, 19 април 2011 г.

СУПА С КИСЕЛЕЦ И ЛАПАД


  • 20 листчета киселец
  • 5-10 листа лапад (зависи от големината)
  • 1 малка глава лук
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 2 картофа
  • 1 шепа (1 топка) фиде
  • 1 домат от консерва
  • 1 каф.ч. олио непълна
  • 1 с.л. брашно
  • 1 чаша кисело мляко
  • сол
      Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в олиото. Лападът се почиства от жилките и заедно с киселеца се измива. Нарязват се на ситно и се прибавят при лука. Картофите се обелват и нарязват на дребни кубчета и също се пускат в супата. Долива се вода. Прибавят се намачканият домат и сол. Всичко ври, докато картофите станат готови.
      Фидето се пуска във врящата супа. Ако е необходимо се долива още вода. Брашното се разбива с малко вода и киселото мляко и при непрекъснато бъркане се добавя. Щом кипне, супата е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар