вторник, 21 декември 2010 г.

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО


  • 700 г тиква приблизително
  • 1 л прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар + 4 с.л.
  • 1 ванилия
  • 5 яйца
      Тиквата се реже на малки кубчета, които се разпределят в тава. Поръсват се с 4 лъжици захар и се пекат в силна фурна (250 градуса) около половин час - докато поомекнат.
    
      Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се млякото и ванилията. С тази смес се залива тиквата.
      Фурната се намалява на 180 градуса и десертът се пече докато млякото и яйцата стегнат - приблизително час.
       Реже се след като изстине - да стегне.

2 коментара:

  1. Супер! Започнах да я приготвям по тази рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер е рецептата наистина! Само дето аз й добавям и съвсем малко вода и я слагам на 200С да поомекне....Вече няколко пъти я правя така и съм много доволна :)

    ОтговорИзтриване