петък, 17 декември 2010 г.

СВИНСКИ КРАЧЕТА В ГЮВЕЧ


  • 4 свински крачета
  • 1 кг картофи
  • 3 моркова
  • 1 неголяма главичка чесън
  • 1 главичка лук
  • 1 ч.л. червен пипер
  • щипка черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 5-6 с.л. олио
  • сол
      Крачетата се сваряват в подсолена вода - 1 час в тенджера под налягане.
      В глинен гювеч се слагат обелените и нарязани на едри кубчета картофи, морковите - на кръгчета, лукът - на полумесеци, обелените скилидки чесън, обезкостените свински крачета и подправките. Долива се бульон от сварените крачета - приблизително 4 черпака.
      Гювечът се захлупва и се пече на 250 градуса половин час. Намалява се на 200 градуса и се пече още около час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар