петък, 1 април 2011 г.

КАШКАВАЛЕНИ ТИГАНИЧКИ



  • 150 г кашкавал
  • 1 каф.ч. пълна кисело мляко
  • 1 каф.л. сода
  • 1 и половина ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 1/2 каф.ч. олио за пържене
      Яйцата се разбиват. Содата се разтваря в киселото мляко. Всички продукти без олиото се смесват, кашкавалът се настъргва на едро ренде.
      В тиган се сипват 1-2 с.л. олио - колкото да се намаже повърхността. Със супена лъжица се гребва от сместа и се сипва в нагорещения тиган, като се оформя кръгче. Щом засъхне повърхността, тиганичката се обръща с помощта на шпатула.
     Подходящи са гарнитура и за закуска с яйрян.

2 коментара:

  1. Еееееее, това не трябваше да го показваш.... аз кога ще отслабна като ме изкушавате с тези вкуснотии... и все си казвам - само това ще пробвам и край:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Оф, и мене това пробване ме проваля. Понеже все експериментирам, съответно и пробвам преди да го сложа на масата - пълен провал с килограмите.

    ОтговорИзтриване