сряда, 13 април 2011 г.

БЪРЗ ТУТМАНИК С КОЛБАС


  • 3 яйца
  • 10 с.л. с връх брашно
  • 1 ч.л. сол непълна
  • 150 г телешки салам
  • 100 г сирене
  • 3 с.л. маргарин
  • 1 с.л. ленено семе
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 ч.л. сода
      Яйцата се разбиват. Содата се разтваря в киселото мляко. Саламът се настъргва на едро ренде, а сиренето се натрошава. Всички продукти се смесват. Полученото тесто се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене и се поръсва с лененото семе.
      Тутманикът се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса около 40 минути.

4 коментара:

  1. Ох,Маги! Не си човек ти!...Такъв глад ме мъчи, и се изтезавам да гледам в блога ти....и от всичко ми се иска....

    Хубав ден с много усмивки!
    Нора

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, и мен ме мъчи този проблем - все съм си гладна. Пък като все готвя, как да не пробвам...

    ОтговорИзтриване
  3. Маги,много вкусен изглежда тутманикът,харесва ми!

    ОтговорИзтриване