петък, 21 януари 2011 г.

ПЕЧЕНИ ДЖОЛАНЧЕТА


  • 4 свински джоланчета малки
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. с връх червен пипер
  • 1 каф.л. чесън на прах
  • 1 каф.л. риган
  • 1/2 каф.л. салвия
  • 1/2  каф.л. щипки бял пипер
  • 5 с.л. олио
  • 1 кг картофи
  • 2 големи моркова
      В купичка се смесват всички сухи подправки и с тях добре са натъркват джоланчетата. В глинен гювеч се сипва 1 чаша вода и отгоре внимателно се подрежда месото. Полива се с олиото. Пече се на 250 градуса половин час, след което фурната се намалява на 200 градуса - още 30 мин.
     Джоланчетата се изваждат в чиния. В гювеча се слагат нарязаните на едри парчета обелени картофи и морковите - на кръгчета. Посоляват се и се объркват добре в получилия се сос.
    Джоланчетата внимателно се връщат върху картофите в гювеча. Всичко се пече още час на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар