
- 4 свински джоланчета малки
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. с връх червен пипер
- 1 каф.л. чесън на прах
- 1 каф.л. риган
- 1/2 каф.л. салвия
- 1/2 каф.л. щипки бял пипер
- 5 с.л. олио
- 1 кг картофи
- 2 големи моркова
В купичка се смесват всички сухи подправки и с тях добре са натъркват джоланчетата. В глинен гювеч се сипва 1 чаша вода и отгоре внимателно се подрежда месото. Полива се с олиото. Пече се на 250 градуса половин час, след което фурната се намалява на 200 градуса - още 30 мин.
Джоланчетата се изваждат в чиния. В гювеча се слагат нарязаните на едри парчета обелени картофи и морковите - на кръгчета. Посоляват се и се объркват добре в получилия се сос.
Джоланчетата внимателно се връщат върху картофите в гювеча. Всичко се пече още час на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар