понеделник, 24 октомври 2011 г.

ЗАПЕКАНКА С БРОКОЛИ И КАРФИОЛ


  • 10-ина едри розички броколи
  • 10-ина едри розички карфиол
  • 2 сварени картофа
  • 1/4 стрък праз
  • 1/2 каф.ч. олио
  • 1 каф.ч. готварска сметана
  • 4 яйца
  • 3 с.л. с връх брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 100 г топено сирене (кашкавал)
  • сол
  • черен пипер
      Розичките се подреждат, като се редуват бяла и зелена - да стане шарено ястието. Отгоре се разпределя ситно нарязаният праз. Посоляват се и се поръсват с олиото. Запичат се в силна фурна за около 15-20 минути. Изваждат се и се добавят сварените и нарязани на не много дребни кубчета картофи.
     Яйцата се разбиват. Прибавят се подправките, брашното, сметаната и прясното мляко. Всичко се разбива добре и с тази смес се заливат запечените зеленчуци. Отгоре се начупва или нарязва на парченца топеното сирене. Ястието се пече до зачервяване.

2 коментара:

  1. Любимите ми запеканки независимо с какво са правени, а твоята е прекрасна Маги!
    Хубав и топъл ден !

    ОтговорИзтриване