
- 1 главичка лук
- 1 зелена чушка
- 1 морков
- 2-3 картофа
- 1 ч.ч. сварен нахут
- 1 каф.ч. замразен грах
- 1/2 пакет замразени топчета за супа на Сами-м
- 6-7 гъби печурки
- 5 с.л. олио
- 1 каф.л. червен пипер
- 2 с.л. брашно
- 1 дафинов лист
- 1 каф.л. сушена салвия
- 1 каф.л. черен пипер
- 1/2 каф.ч. доматено пюре
- 1/2 каф.ч. червено вино
- сол

В олиото зе запържват ситно нарязаните лук и чушка, и морковът - на колелца. Прави се запръжка с брашното и червеният пипер и се долива вода (приблизително 2 чаши). Прибавят се гъбите (на ивички), картофите (на не много едри кубчета), доматеното пюре. Оставят се да поврят за десетина минути. Добавят се и останалите продукти, като замразеният грах се слага накрая, за да остане свежо зелен. Щом картофите са сварени, яхнията е готова.


Няма коментари:
Публикуване на коментар