сряда, 28 март 2012 г.

АРМЕНСКА ПАЛАЧИНКА


 

  Преди няколко дни моят син се прибра от училище с рецепта за арменска палачинка. Първоначално ми стана много смешно - момчета да си разменят рецепти, но той беше толкова настоятелен да му направя такава палачинка, че реших да опитам. Още повече, че вече няколко пъти попадам на подобно кулинарно изкушение из форуми и блогове. Ето и продуктите:
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 3 с.л. захар
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • 3 яйца
  • 2 с.л. масло
  • 1 бурканче от детски храни със сладко или мармалад
  • 2 с.л. пудра захар
    

     Яйцата се разбиват добре. Прибавят се и останалите продукти и всичко се разбива до получаването на малко по-гъсто от палачинково тесто. Изсипва се в голяма правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече с в предварително загрята фурна на 160 градуса за около половин час. Трябва да се зачерви отгоре.


     Изчакват се около 5 минути, след което палачинката се намазва със сладкото и с помощта на хартията се навива на руло. Поръсва се с пудрата захар и се реже на парчета.

4 коментара:

  1. Разкошна е,Маги!Отдавна й се каня и наскоро правих немския вариант,но следващата ще е като твоята,много ми харесва!Благодаря на детето най-вече за инициативата,явно някъде я е опитал и му е харесала много!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Добре изглежда, сигурно е било много вкусно щом детето я е поискало!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, момичета, наистина се получи доста вкусен десерт.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте!Рецептата е изключитлно интересна!Въпросът ми е дали ще се получи,ако вместо чаша сметана прибава още една чаша прясно мляко?
    Павлина

    ОтговорИзтриване