понеделник, 28 май 2012 г.

СВИНСКО С БАМЯ И ЛАПАД


  • 500 г свинска плешка (врат)
  • 3 картофа
  • 500 г бамя (може замразена)
  • 10-15 листа лапад
  • 4 с.л. ориз
  • 1 глава лук
  • 1 кубче бульон телешки ребърца
  • 1 сушена чушка
  • 2 сушени люти чушки
  • 3 домата от консерва
  • 1 каф.ч. олио
  • червен пипер
  • бял пипер
  • сол
    

      Месото се нарязва на порции и се слага на дъното на гювеч или по-дълбока тавичка. Посолява се и се поръсва с бял пипер. Отгоре се разпределя нарязаният лапад и лукът - на полумесеци. Посолява се. Поръсва се оризът, а след него - нарязаната суха чушка, картофите на не много дебели резенчета, така че да покрият хубаво ориза. Посолява се и се поръсва с двата вида пипер. Отстрани се мушкат лютите чушки. Най- отгоре се разпределя бамята, а върху нея - доматите. Отново се посолява. Залива се с 300 мл вода, в която е разтворен бульонът и с олиото. Пече се на 200 градуса за около 30 мин., покрито с фолио, след което се отстранява фолиото и се допича.

Няма коментари:

Публикуване на коментар