сряда, 18 юли 2012 г.

ПУЕШКО БУТЧЕ С КАРТОФИ

Уменьшить
  • 1 пуешко бутче
  • 1 кг картофи
  • 3 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 каф.ч. олио
  • 1 ч.ч. бира
  • 1/2 ч.ч. вода
  • мащерка
  • сушена салвия
  • чесън на прах
  • бял пипер
  • червен пипер
  • сол
      Бутчето се срязва на порции на машина. Овкусява се с подправките, поръсва се с олио и се оставя да престои за няколко часа до 1 ден в хладилника.
     На дъното на гювеч се сипва малко олио и се подрежда месото. Отгоре се редят последователно:
      - 1/2 глава лук на полумесеци
      - картофите - на едри парчета
      - останалият лук
      - морковите на едри парчета
      Всичко се посолява и овкусява отново с подправките. Полива се с останалото олио, бирата и водата. Пече се на 180-200 градуса за около 2 часа.

2 коментара: