сряда, 20 ноември 2013 г.

САЛАТА С ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО И ПИЛЕШКО МЕСО


      
      За четири порции:
  • 300 г пилешки гърди
  • 4 картофа
  • 1 неголяма глава червено цвекло
  • 4 яйца
  • 1 голяма ябълка
  • 1/4 стрък праз
  • 1 морков от туршия
  • сол 
  • черен пипер
  • оцет зехтин
  • магданоз за поръсване
      Картофите и цвеклото се обелват и се нарязват на кубчета. Варят се поотделно, за да не се боядисат картофите, в подсолена вода, след което се отцеждат. 
      Празът и морковът се нарязват на ситно и заедно с подправките се разбъркват добре. 
      Месото се нарязва на лентички или кубчета и се запържва леко, посолява се. В същия съд от месото се запържват леко яйцата, така че жълтъкът да остане рохкав. 
      Зеленчуците се объркват добре заедно с праза и подправките. Сервира се в чинии. Отгоре се подрежда месото. Най-отгоре се слага по едно яйце, като се цепва жълтъкът, за да потече. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

1 коментар:

  1. Салата, леко предястие или основно...
    Чудесно предложение, Маги,
    ефектна - с много колорит, вкус и ароматни съчетания.
    Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване