понеделник, 9 януари 2012 г.

СВИНСКИ ГЪРДИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ В ГЮВЕЧ


  • 700 г свински гърди
  • 1 кг картофи
  • 200 г замразен грах
  • 2 зелени чушки
  • 2 червени чушки
  • 2 големи моркова
  • 300 г дребни печурки
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.ч. червено вино
  • 1 ч.л. с връх червен пипер
  • 1/2 каф.ч. олио
  • сол
  • черен пипер


      Картофите се обелват. Нарязват се на едри кръгове и се разпределят на дъното на гювеч. Отгоре се слагат последователно: чушките нарязани на не много ситно, грах, целите гъбки, моркови - на едри парчета и лукът - на полумесеци. Най отгоре се подреждат парчетата свински гърди.
      Всичко се посолява и поръсва с пиперите. Полива се с вино и 2 чаши вода. Накрая се поръсва и олиото.
       Пече се на 200 градуса час до час и половина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар