сряда, 18 януари 2012 г.

ПАНДИШПАНОВ СЛАДКИШ С ВИШНИ


  • 4 яйца
  • 10 с.л. захар
  • 5 с.л. с връх брашно
  • 4 с.л. олио
  • 2 ванилии
  • 20-25 вишни без костилка (замразени)
  • 2 с.л. пудра захар
     Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното , ванилията и олиото и всичко се разбърква добре.
     Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към жълтъчената смес. Всичко се разбърква с лъжижа внимателно отгоре надолу.
     Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма. Отгоре се разпределят вишните (които потъват). Пече се в долната част на предварително загрята фурна на 150 - 160 градуса за около 40 минути - коричката да покафенее, но се внимава и да не изгори. Оставя се на леко отворена фурна за десетина минути и след това се изважда.
     Когато изстине, се обръща и се поръсва с пудрата захар.

4 коментара:

  1. Маги, много изкушаващ сладкиш. Имам вишни, които много обичам и ще пробвам да го направя. Благодаря ти.
    Приятна вечер
    Нора

    ОтговорИзтриване
  2. Много добро предложение, подходящо за сезона, ще се пробва:)Благодаря за идеята!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Не е ли малко брашното? Само 5 супени лъжици!??

    ОтговорИзтриване