петък, 18 май 2012 г.

КРЕНВИРШИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ


  • 3 кренвирша
  • 300 г замразен кръгъл зелен боб
  • 2 големи картофа
  • 2 големи моркова
  • 2 стръка зелен лук
  • 5 с.л. олио
  • 20 г масло
  • 100 г кашкавал
  • 1 каф.л. черен пипер
  • сол
      Картофите се нарязват на кубчета, а морковите - на кръгчета. Запържват се леко в мазнината, като се бъркат, за да не залепнат. Добавят се зеленият боб, маслото и солта - зеленчуците се захлупват с капак - да се задушат. Накрая се слагат наситненият пресен лук, кренвиршите на кръгчета, черният пипер и кашкавалът (ако е по-твърд). Всичко се разбърква няколко пъти и се сервира. Ако кошкавалът е много мек, се настъргва и се поръсва върху ястието.

6 коментара:

  1. Колко вкусно, изглежда, Маги!:-))
    При мен в блогчето имам една четворна изненада за теб. Заповядай, когато ти е удобно!:-))
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мони, благодаря, идвам при теб за наградките:))

      Изтриване