вторник, 3 юли 2012 г.

СВИНСКО КОНТРАФИЛЕ НА ФУРНА


  • 800 г свинско контрафиле
  • 1 малка тиквичка
  • 1 голям морков
  • 1 парченче целина
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 150 г кашкавал
  • 1 чаша червено вино
  • 1/2 ч.ч. олио за пържене
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
      Контрафилето се нарязва на пържоли с дебелина около 2 см. Овкусява се с черен пипер и сол. Запържва се за съвсем кратко в олиото. Подрежда се в тава. 
      В същата мазнина се задушават всички зеленчуци, нарязани на ситно, като последен се слага пресният лук. Подправят се с бял пипер и сол. Зеленчуците се разпределят върху месото. Сипва се виното в тавата и се покрива с алуминиево фолио.


     Ястието се пече около час на 200 градуса. Фолиото се отстранява, поръсва се настърганият на едро ренде кашкавал и месото се допича още 10-на минути.  

4 коментара:

  1. Маги,невероятна гозба си приготвила,много вкусно звучи рецептата!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Какво да правим , като и през лятото понякога ни се прияжда прасешко.Чудесен вариант!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, момичета, у нас свинското е на голяма почит - мъжете не могат без него:))

      Изтриване