сряда, 5 септември 2012 г.

СОЛЕН КЕКС


  • 5-6 яйца (зависи от големината)
  • 50 г меко масло
  • 50 г олио (зехтин)
  • 150 г кашкавал
  • 150 г салам
  • 1 бакпулвер
  • 1 каф.л. сол
  • 1 ч.ч. брашно
  • ленено семе за поръсване


      Яйцата се разбиват много добре. Прибавят се солта, мазнината, брашното, смесено с бакпулвера и колбасът и кашкавалът - на дребни кубчета. Всичко се разбърква добре и се изсипва в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене. Поръсва се с ленено семе.
       Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
      

Няма коментари:

Публикуване на коментар