вторник, 2 юли 2013 г.

ПАНДИШПАН С ВИШНИ


  • 4 яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 10 с.л. захар
  • 1 ванилия
  • 2 с.л. олио
  • 300 г вишни приблизително
  • 2-3 с.л. захар за поръсване
  • пудра захар за поръсване
      Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се ванилията, захарта, олиото и брашното и всичко се разбива добре. Накрая се прибавят и белтъците и се бърка внимателно с лъжица отгоре надолу, докато се получи пухкаво тесто.
      В тава, покрита с хартия за печене се изсипва тестото. Отгоре се подреждат изчистените от костилките вишни. Поръсва се със захарта. Пече се в предварително загрята фурна на 160  градуса за около половин час, може и по-малко. Фурната се отваря леко и се оставя за 5-10 минути сладкишът вътре, за да не спадне.
     След като поизстине, се поръсва с пудра захар.

1 коментар:

  1. Представям си съчетанието на пандишпановия блат и вишните - ароматно и вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване