петък, 19 юли 2013 г.

БАНИЦА С ПИЛЕ


  • 1 пакет кори за баница
  • 2 яйца
  • 5 с.л. доматено пюре
  • 50 мл прясно млако
  • 2 големи пилешки пържоли (може пилешки гърди)
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 3 бр  гъби печурки
  • 1 ч.л. готова подправка за пиле
  • 150 г кашкавал
  • олио
  • сол
  • черен пипер по желание
  

     В 4-5 с.л. олио се запържва нарязаното на ситни парченца месо, добавят се наситнените лук и моркови и към края пак нарязани на ситно гъбите. Доматеното пюре се разтваря в съвсем малко водичка и също се добавя. Плънката се овкусява с подправките и се оставя на котлона за 4-5 минути да покъкри.
      В намаслена тава се слага една кора, намазва се с малко олио. Слага се втора кора, пак се намазва и накрая - трета кора. Разпределят се около 4 с.л. плънка. Редуват се кора, олио (съвсем малко), кора, олио, кора, плънка и така до края, като отгоре е добре да има две кори.
      Баницата се нарязва на порционни парчета с остър нож. Яйцата се разбиват с прясното мляко и щипка сол и с тях се полива навсякъде баницата.
      Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, като десетина минути преди да е напълно готова, се поръсва с настъргания кашкавал и се допича.

1 коментар:

  1. Обожавам всякакви банички, а тази и с месце. Мммм... Здравейте Маги. Искам да Ви поканя да участвате в приятелско предизвикатество, за което може да научите на http://petyakeranova.blogspot.ch/

    ОтговорИзтриване