петък, 23 август 2013 г.

ОВЧАРСКИ ПАЙ


  • 700 г кайма смес
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 големи моркова
  • 4 кисели краставички
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 1 кг картофи
  • 30 г масло
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 с.л. вегета
  • подправка за скара
  • 5 с.л. олио
  • сол
   

        В олиото се запържват ситно нарязаните лук и моркови. Когато са почти готови се добавя каймата, като се мачка постоянно, за да не стане на бучки. Щом каймата се запържи и стане на трохи, се слага наситненият чесън, сол, подправката за скара. Тази смес се разпределя в тава. Отгоре се подреждат нарязаните на кръгчета кисели краставички и варени яйца.
       Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Варят се в подсолена вода и подправена с вегета. Когато станат готови се отцеждат, като се оставя около 1 каф.ч. от течността. Картофите се намачкват с преса. Добавят се прясното мляко и маслото. Пюрето се разпределя върху каймата, заравнява се. С вилица се правят фигури.
       Пече се на 220 градуса в предварително загрята фурна 30-40 минути - да се зачерви леко отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар