вторник, 26 октомври 2010 г.

ГОФРЕТИ С ЛИМОН


  • 100 г маргарин
  • 100 г захар
  • 2 яйца
  • 1 лимон
  • 200 г брашно
  • 1 к.л. сода за хляб
  • 150 мл топла вода

      Разбивам първо яйцата и захарта, добавям маргарина. Настъргвам на ситно ренде кората от лимона. Прибавям сокът от лимона и осталите продукти, като постянно бъркам тестото. Накрая сипвам и топлата вода с разтворената сода в нея. Всичко се разбърква добре.
      Сипвам по 1 каф.ч. от тестото в добре нагрятия гофретник и пека по около 3 минути.
      Сервират се със сирене, сладко или шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар