сряда, 27 октомври 2010 г.

ШУНКОВИ РУЛА С ГАРНИТУРА



за една порция:
  • 3 тънко нарязани филии шунка
  • 6 розички броколи
  • 2 зелени чушки
  • 1 скилидка чесън
  • 300-400 г (приблизително) зеле
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 4с.л. олио
  • 1 малка кутийка руска салата или 1-2 сварени картофа и 1 морков, нарязани наситно и подправени със сол и майонеза
  • 2 с.л. топено сирене от кутийка (може да се замести с майонеза)
  • 1 с.л. вегета
       Слага се да заври вода, в която сипвам вегетата и малко сол. Щом заври, пускам розичките броколи вътре и ги оставям за десетина минути - да запазят ярко зеления си цвят. Отцеждам ги.
       В нагорещената мазнина пускам ситно нарязаната скилидка чесън, зелето и чушките нарязани на тънки ивички. Разбърквам често и внимателно. Пържа около 5 мин. и добавям сол и соев сос. Изключвам котлона и оставям зелето още малко отгоре.
      В шунката се слага от руската салата и се завива на руло, като отдолу е прехлупената част.
      Подреждам всичко в чиния и отгоре украсявам с ивички топено сирене, което слагам в найлоново пликче с миниатюрна дупчица и притискам - става като пош.

Няма коментари:

Публикуване на коментар