вторник, 20 септември 2011 г.

ПЕЧЕН ВРАТ


  • 1.5 кг свински врат (цяло парче)
  • 1 глава чесън
  • 6 моркова
  • 5 картофа
  • 7-8 с.л. олио
  • сол
  • червен пирер
  • черен пипер
  • горчица
  • сушена салвия


      Месото се измива и се шпикова със скилидки чесън. Парчето се поръсва със сухите подправки и олиото и се натрива хубаво. Слага се в подходяща тавичка, покрива се с фолио и се оставя няколко часа да престои. Аз го оставих 24 часа.
      Пече се заедно с фолиото около час на 200 градуса. Изважда се от фурната и се полива с образувалия се сос. Около месото се нарязват на едри парчета картофите и морковите, посоляват се. Всичко отново се  покрива с фолиото и се пече още час. Накрая фолиото се маха и месото се полива отново със соса.  Запича  се  на силна фурна за 10-ина минути, за да хване отгоре коричка.
      Реже се на филии и се сервира със зеленчуците за гарнитура.

5 коментара:

  1. Любимо месце! Много апетитно е станало!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Траяна, наистина беше много вкусно.

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, че сочно е станало месцето, прекрасно е!:-))

    ОтговорИзтриване
  4. Маги,ама много ги глезиш твоите хора,прекрасно ти е станало рулото!Представям си и колко сочно е!Браво,харесва ми!

    ОтговорИзтриване
  5. Скоро ми казаха една рецепта за борбата срещу вирусите през зимата - две вратни пържоли и червено вино с лимон.Рецептата за пържолите я намерих, сега да си намеря и и винцето.
    Браво!

    ОтговорИзтриване