петък, 27 януари 2012 г.

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ С БУЛГУР В КИСЕЛО ЗЕЛЕ


  • 1 цяло пиле
  • 1 кисела зелка
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • 200 г бекон (пушени гърди)
      За плънката:
  • 150 г булгур
  • 4 с.л. олио
  • 1 морков
  • 1 малка главичка лук
  • 1 каф.л. салвия
  • 1 каф.л. чубрица
  • 1 домат от консерва
  • сол
  • черен пипер
      В мазнината се задушават ситно нарязаните зеленчуци, добавят се булгурът и подправките. Всичко се залива с 1 чаша вода. Оставя се на слаб огън, докато булгурът почти поеме водата.
      Пилето се измива. Кухината се напълва с булгура. Ако остане от плънката, се слага между зелето. Пилето се намазва с червен пипер и съвсем малко сол.
      На дъното на гювеч се разпределя 1/4 от нарязаната на ситно киселата зелка. Поръсва се с червен пипер и чубрица. Отгоре се слага пилето. Около него се разпределят останалите 2/4 от зелето, на което е отстранен кочанът. Отново се поръсва с подправки. С последната 1/4 се покрива пилето. Подправя се. След първия час печене зелето се покрива с резени бекон.
      Пече се на 180-200 градуса 2 часа.

6 коментара:

  1. Маги, много обичам пълнено пиле, но не съм пълнила досега с булгер. Убедена съм, че е много вкусно, и от снимките си личи, че е така.:-)) Пък има и кесело зеленце..... Разкош!:-))
    Сърдечни поздрави и пожелания за спокойна и уютна петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мони, на мен ми хареса тази комбинация, пробвай я.

      Изтриване
  2. Маги, пак си спретнала голяма вкусотия! Много апетитно изглежда! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, Яна, наистина се получи вкусно ястие.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това пиле непременно ще го сготвя у дома и съм сигурна, че ще го харесат!
      Благодаря,че сподели рецептата!

      Изтриване
  4. Маги, пак съм аз. В блогчето имам награда, която искам да споделя с теб. Очаквам те! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване