петък, 3 август 2012 г.

ЧУШКИ С КАЙМА И ОРИЗ


  • 500 г кайма
  • 10-на шарени чушки (червена, зелена, оранжево-жълта)
  • 1 голям домат
  • 4-5 скилидки чесън
  • 10 стръка магданоз
  • 7 с.л. олио
  • 13 с.л. ориз
  • 1 голяма глава лук
  • чубрица
  • сол
     

       Чушките се почистват от семенната част и заедно с лука се нарязват на ситно и се запържват в олиото. След като добре се задушат, се добавя каймата и също се запържва, като се мачка непрекъснато с дървена лъжица (шпатула), за да не стане на големи буци. Добавя се и доматът - на кубчета, чесънът - на ситно. 
       Тази смес се изсипва в позходяща тава, подправя се, добавя се и оризът. Всичко се залива с около 600 мл вода. Пече се на 200 градуса около 30-40 минути - ястието да поеме всичката течност. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар