
- 4-5 тиквички
- 250 г кайма
- 1 среден морков
- 1/2 глава лук
- 1 стрък пресен чесън
- 6-7 с.л. олио
- 5 стръка магданоз
- 2 стръка копър
- 50 г кашкавал
- 1 с.л. натурално нишесте
- 2 с.л. кисело мляко
- сол
- черен пипер
Тиквичките се измиват, отрязват се от двете страни капачета и след това се срязва по дължина през средата всяка тиквичка. Издълбават се с помощта на малка лъжичка и се осоляват. Подреждат се в тава, сипва се половин чаша вода и се запичат в силна фурна за 10-15 минути.
Отделно в олиото се задушават ситно нарязаните морков, лук, вътрешността на тиквичките, каймата, чесън. След като плънката е готова, се овкусява с подправките, ситно нарязан магданоз и копър.
Тиквичките се пълнят с готовата плънка, сипва се половин чаша вода в тавата и се пекат до готовност. Пет минути преди края на печенето се поръсват с настъргания кашкавал. Нишестето и киселото мляко се резбиват с малко водичка и се сипват между тиквичките, като сосът се разбърква. След 5 минути ястието е готово.


Няма коментари:
Публикуване на коментар