петък, 17 август 2012 г.

ТИКВИЧКИ ЛОДКИ


  • 4-5 тиквички
  • 250 г кайма
  • 1 среден морков
  • 1/2 глава лук
  • 1 стрък пресен чесън
  • 6-7 с.л. олио
  • 5 стръка магданоз
  • 2 стръка копър
  • 50 г кашкавал
  • 1 с.л. натурално нишесте
  • 2 с.л. кисело мляко
  • сол
  • черен пипер
      Тиквичките се измиват, отрязват се от двете страни капачета и след това се срязва по дължина през средата всяка тиквичка. Издълбават се с помощта на малка лъжичка и се осоляват. Подреждат се в тава, сипва се половин чаша вода и се запичат в силна фурна за 10-15 минути.
      Отделно в олиото се задушават ситно нарязаните морков, лук, вътрешността на тиквичките, каймата, чесън. След като плънката е готова, се овкусява с подправките, ситно нарязан магданоз и копър.
      Тиквичките се пълнят с готовата плънка, сипва се половин чаша вода в тавата и се пекат до готовност. Пет минути преди края на печенето се поръсват с настъргания кашкавал. Нишестето и киселото мляко се резбиват с малко водичка и се сипват между тиквичките, като сосът се разбърква. След 5 минути ястието е готово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар