четвъртък, 1 ноември 2012 г.

ПЪСТРА МУСАКА


  • 500 г кайма
  • 2 моркова
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 глава лук
  • 3-4 картофа
  • 1/4 зелка
  • 1 домат
  • олио за пърженето
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
      За броколито:
  • 10-на розички броколи
  • 1 с.л. вегета
      За заливката:
  • 50 г кашкавал
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 2 яйца
  • 2 с.л. с връх брашно
  • 1/2 ч.ч. вода
  • сол
     Всички зеленчуци се почистват и нарязват на дребни кубчета. В 3-4 с.л. олио се запържват картофите леко. Изсипват се в тавата за печене. Ако е необходимо се капва отново малко олио и се запържват морковите, лукът, чушките. Изсипват се при картофите. Отново се капва олио, запържва се зелето и накрая се добавя доматът. Накрая отделно се запържва каймата, докато стане на трохи. Добавят се подправките. Всичко добре се разбърква. Полива се с половин чаша вода и се пече на 200 градуса около 30-40 мин., може и малко повече - да остане на мазнина и зеленчуците да са готови.


      Отделно се кипва вода, която се подправя с вегетата. В нея се слагат розичките броколи и се варят 5 до 10 минути - да останат свежо зелени. Отцеждат се.
      За заливката се разбиват всички продукти и настърганият кашкавал. Заливат се запечените зеленчуци, а отгоре се подреждат розичките броколи, като леко се натискат - да потънат малко в мусаката. Допича се за още 10-15 минути - да се изпече заливката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар