
- 500 г кайма
- 2 моркова
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 глава лук
- 3-4 картофа
- 1/4 зелка
- 1 домат
- олио за пърженето
- черен пипер
- червен пипер
- магданоз
- сол
- 10-на розички броколи
- 1 с.л. вегета
- 50 г кашкавал
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 2 яйца
- 2 с.л. с връх брашно
- 1/2 ч.ч. вода
- сол
Всички зеленчуци се почистват и нарязват на дребни кубчета. В 3-4 с.л. олио се запържват картофите леко. Изсипват се в тавата за печене. Ако е необходимо се капва отново малко олио и се запържват морковите, лукът, чушките. Изсипват се при картофите. Отново се капва олио, запържва се зелето и накрая се добавя доматът. Накрая отделно се запържва каймата, докато стане на трохи. Добавят се подправките. Всичко добре се разбърква. Полива се с половин чаша вода и се пече на 200 градуса около 30-40 мин., може и малко повече - да остане на мазнина и зеленчуците да са готови.


Отделно се кипва вода, която се подправя с вегетата. В нея се слагат розичките броколи и се варят 5 до 10 минути - да останат свежо зелени. Отцеждат се.
За заливката се разбиват всички продукти и настърганият кашкавал. Заливат се запечените зеленчуци, а отгоре се подреждат розичките броколи, като леко се натискат - да потънат малко в мусаката. Допича се за още 10-15 минути - да се изпече заливката.


Няма коментари:
Публикуване на коментар