По идея на "Бон апети"
- 500 г кайма
- 10 ленти бекон
- 1 филия хляб
- 100 мл прясно мляко
- 5 пръчки кабаноси (дебърцини)
- 6-7 с.л. олио
- 1 малко яйце
- сол
- черен пипер
- чубрица по желание
Хлябът се накисва в млякото, изстисква се и се натрошава. Смесва се заедно с каймата, яйцето и подправките. Омесва се добре. Взима се малко от каймата и с нея се завива половин пръчка кабаноси - получава се нещо като по-дебело кебапче. Лента бекон се увива около кебапчето по диагонал. Намаслява се тавичка. Подреждат се руладините. Поливат се с останалото олио.
Много апетитно и ефектно предложение, Маги -
ОтговорИзтриванеблагодаря за споделената чудесна рецепта!
Сърдечни поздрави, хубави и усмихнати зимни дни, Диана