понеделник, 4 февруари 2013 г.

РУЛАДИНИ В БЕКОН


   По идея на "Бон апети"
  • 500 г кайма
  • 10 ленти бекон
  • 1 филия хляб
  • 100 мл прясно мляко
  • 5 пръчки кабаноси (дебърцини)
  • 6-7 с.л. олио
  • 1 малко яйце
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица по желание
   

     Хлябът се накисва в млякото, изстисква се и се натрошава. Смесва се заедно с каймата, яйцето и подправките. Омесва се добре. Взима се малко от каймата и с нея се завива половин пръчка кабаноси - получава се нещо като по-дебело кебапче. Лента бекон се увива около кебапчето по диагонал. Намаслява се тавичка. Подреждат се руладините. Поливат се с останалото олио.
     Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна за около половин час.


1 коментар:

  1. Много апетитно и ефектно предложение, Маги -
    благодаря за споделената чудесна рецепта!
    Сърдечни поздрави, хубави и усмихнати зимни дни, Диана

    ОтговорИзтриване