сряда, 17 април 2013 г.

ЗЕЛЕВИ ОХЛЮВИ

     По идея на "Бон апети"

    
      За плънката:
  • 500 г кисело зеле
  • 250 г пушени свински гърди или бекон
  • 1 глава лук
  • 100-150 г заквасена сметана
  • 2 с.л. масло
  • сол
  • черен пипер
      За тестото:
  • 350-400 г брашно приблизително
  • 4 с.л. олио
  • 200 мл хладка вода
  • 1 ч.л. непълна сол
  • 1 с.л. захар
  • 15 г жива мая


     Маята се разтваря във водата. Брашното се пресява, прави се кладенче, в което се сипват всички останали продукти за тестото. Меси се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
     В маслото се задушават лукът и изстисканото и ситно нарязано зеле. Когато са готови, се добавят пушените гърди, нарязани на ситно. Плънката се овкусява и се оставя да се охлади.
     Втасалото брашно се разточва върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора. Отгоре се разпределя плънката. Тестото се навива на руло. Реже се с остър нож напречно през 2 см - получават се кръгчета, които се редят на разстояние в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяко кръгло рулце се слага по приблизително 1 ч.л. сметана.  Охлювите се пекат в предварително загрята фурна на 180 до 200 градуса до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар