сряда, 8 май 2013 г.

ГОЛЯМА ПАЛАЧИНКА С КОПРИВА


  • 1 пликче коприва
  • 3 яйца
  • 1 стрък пресен чесън
  • 1 стрък пресен лук
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 каф.ч. брашно приблизително
  • 3 с.л. олио
  • сол
  • 50 г кашкавал
  • 100 г сирене
      Копривата се измива добре и се слага във вряща вода. Оставя се 3-4 минути на котлона, след което се отцежда, изстисква и наситнява с нож. В купа се разбиват добре яйцата. Прибавят се копривата, ситно нарязаните чесън и лук, мляко, олио и сол. Добавя се и брашното. Сместа се изсипва в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се на 200 градуса до зачевяване. Още топла палачинката се поръсва с настърган кашкавал и сирене. Навива се на руло с помощта на хартията. Реже се на парчета по желание.

3 коментара:

  1. Чудесна идея! Копривата вече мина, но ще пробвам с лобода!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Se ve muy tentador una buena idea nunca la he preparado intentaré,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване