- 1 пликче коприва
- 3 яйца
- 1 стрък пресен чесън
- 1 стрък пресен лук
- 200 мл прясно мляко
- 2 каф.ч. брашно приблизително
- 3 с.л. олио
- сол
- 50 г кашкавал
- 100 г сирене
Копривата се измива добре и се слага във вряща вода. Оставя се 3-4 минути на котлона, след което се отцежда, изстисква и наситнява с нож. В купа се разбиват добре яйцата. Прибавят се копривата, ситно нарязаните чесън и лук, мляко, олио и сол. Добавя се и брашното. Сместа се изсипва в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Пече се на 200 градуса до зачевяване. Още топла палачинката се поръсва с настърган кашкавал и сирене. Навива се на руло с помощта на хартията. Реже се на парчета по желание.
Чудесна идея! Копривата вече мина, но ще пробвам с лобода!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Se ve muy tentador una buena idea nunca la he preparado intentaré,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеЧуднаааааааа.....
ОтговорИзтриване