- 800 г приблизително снивска плешка
- 1 дюла от компот
- 1 шепа арония (замразена)
- 1 с.л. захар
- 3 с.л. олио
- 4 с.л. соев сос
- мащерка
- черен пипер
- червен пипер
- 2 с.л. мед
- сушена салвия
- сол
Плешката се почиства от жилите и се реже така, че да се оформи голяма правоъгълно парче с дебелина не повече от 2 см. Начуква се от двете страни. Голямо парче алуминиево фолио се поръсва с подправките и олиото (без мед). Отгоре внимателно се слага месото и отново се овкусява.
На котлона се задушава за кратко аронията заедно със захарта. Ако е от компот или сладко, това не е необходимо. Дюлата трябва да е нарязана на дребни кубчета. Плодовете се отцеждат от течността и се разпределят върху плешката. Месото се навива с помощта на фолиото на стегнато руло. Притиска се добре и се увива отвсякъде с фолио - ако е необходимо, се завива в още едно парче фолио.
Рулото се слага в тава с 1 чаша вода. Пече се на 200 градуса приблизително час. Фолиото се разтваря отгоре и месото се полива с мед. Запича се още десетина минути. При поднасянето се реже на филии.
Вкусно!!!-както всичко останало тук.Поздрави за хубавите рецепти!
ОтговорИзтриванеМаги, привлече ме заглавието на рецептата ти!-признавам..Много оригинално хрумване за съчетаване на вкусовете!И ще го предложа у дома!Готвила съм пиле с дюли ,пиле със сини сливи- знам ги от едната ми баба тия манджи...а свинско по идея на братовчедка ми, която живее в Германия- с пюре от ябълки , но твоето съчетание ме очарова-и си имам всичко у дома.Ще докладвам като сготвя и го хапнат моите месоядни...
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Благодаря, момичета, за милите думи. Бети, дано у вас харесат рецептата. Обичам да експериментирам - този път беше успешно.
ОтговорИзтриванеМного интересно предложение!Обичам такива съчетания на плодове и месо!Поздравления за добрата рецепта!
ОтговорИзтриване