- 1/2 кг бамя
- 3 картофа
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 2 домата от консерва
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 каф.ч. олио
- 1 с.л. брашно
- 5 стръка магданоз
- сол на вкус
Бамята се почиства и измива. Аз използвах замразена бамя.
В мазнината се запържват нарязаният лук и чесън за 3-4 мин. Добавят се намачканите домати, 2 чаши вода и бамята. След 5 мин се пускат нарязаните на по-едри кубчета картофи и подправките - без магданоза. Яхнията къкри на слаб котлон докато се сварят картофите и бамята - около 20 мин. Ако е необходимо се долива още вода.
В чаша в малко вода се размива брашното и се прибавя при непрекъснато бъркане в манджата. Прибавя се и ситно нарязаният магданоз. Оставя се още около 3-4 минути на котлона, като се поразбърква.
При сервирането се поръсва със ситно нарязан магданоз.
При сервирането се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Хареса ми!Доверявам Ви се!
ОтговорИзтриване