- 200 г цедено кисело мляко
- 150 г сирене
- 100 г майонеза
- 1 каф.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 2-3 връзки копър (зависи от големзината им)
Всички продукти без копъра се смесват много добре, като сиренето се намачква с вилица. Трябва да се получи хомогенна смес.
Копърът се нарязва на ситно.
С помощта на две чаени лъжички се гребва от сместа и се прехвърля 2-3 пъти ту в едната, ту в другата лъжичка, за да се пооформи. С едната лъжичка гребнатата смес се избутва и пуска в копъра. Леко се овалва (не много, защото ще стане прекалено наситен вкусът на копър), след което се търкаля няколко пъти между дланите, докато се оформи топче. По този начин и копърът добре прилепва и се разпределя равномерно. Топчетата са с големината на орех.
Аз половината смес приготвих на топчета, а другата половина оставих за мазане на филии - нещо като млечен пикантен пастет.
Открадвам си рецептата! Изглежда ми доста добре, а и всички съставки са любими в къщи:)
ОтговорИзтриванеНадявам се да я харесате у дома. У нас се излапаха за отрицателно време.
ОтговорИзтриване