ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА!
Тази рецепта е за капама без сърми - количеството е достатъчно, а и сърмите ги обичаме натюр :))
- 1 кисела зелка
- 1 глава лук
- 2 парчета сурова наденица
- 1 пресен суджук
- 1 парче неголямо кървавица
- 5 парти путчета
- 700 г свинско месо (гърди, плешка, бут)
- червен пипер
- 2 дафинови листа
- 1/2 каф.ч. олио
- черен пипер
- чубрица
Зелката се нарязва на 4 части и се отстранява кочанът. Първата четвъртинка се нарязва като за готвене и се разпределя на дъното на глинен гювеч. Поръсва се със ситно нарязан лук, червен пипер, щипка черен пипер и щипка чубрица. Подрежда се свинското месо на порционни парчета. Отгоре се разпределя втората четвъртинка зеле. Отново се поръсва с подправките и се слагат дафиновите листа и малко ситно нарязан лук. Подреждат се парти бутчетата и суровият суджук и част он кървавицата. Повтаря се с пласт зеле, последният лук и подправки. Накрая се редят парчета сурова наденица, които се покриват със зеле и подправки. Капамата се поръсва с олиото, захлупва се и се пече на 170 градуса 2.5-3 часа.
Аз не доливам течност - месото и зелето достатъчно пускат сок.
МАГИ,голямавкусотия тази твоята капама ибол продукти все хубави в нея.
ОтговорИзтриванеМного е хубаварецепртата и за Нова година тъкмо се чудехкакво да правя та може и това да е.
Благодаря ти за хубавата рецепта.
Прегръдки миличка.
Чудничка ти е капамата-много обичаме!
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Честита Нова 2012 година,Маги!
ОтговорИзтриванеПожелавам на теб и семейството ти най-вече здраве,защото когато го има,тогава има и радост,и обич,и сполука, и надежди,и сбъднати мечти!
За много години,Маги! Много хубава капама. Обожавам я и втора година не пропускам да присъства на празничната ни трапеза. Съвсем скоро ще покажа и моя вариант.
ОтговорИзтриванеПише се бутчета не путчета
ОтговорИзтриванеРецептата е чудесна и ще се възползвам от нея.Гледайте рецептата,не правописните /по-скоро технически/грешки......всеки прави такива! Весели празници!
ОтговорИзтриване