четвъртък, 5 януари 2012 г.

АШУРЕ


  • 250 г жито
  • 150 г захар
  • 1 пак. плодово нишесте (70г)
  • 10-на орехови ядки
     

      Житото се измива и накисва за 2-3 часа във вода. Залива с приблизително 1 литър вода и се вари около 30-40 минути - пробва се дали е сварено. Ако е необходимо се долива вода. Прибавя се захарта. Нишестето се разтваря според указанията, но не се използва мляко. Разтвореното нишесте се прибавя при житото при непрекъснато бъркане. Бърка се до сгъстяване. Разпределя се в купички и се поръсва с натрошените орехи.

4 коментара:

  1. Много добре изглежда, ще се приготви май у дома :)))) Поздрави, Маги

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубаво си го направила и аз скоро не съм .
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм хапвала ашуре от ученическите си години в Пловдив.Ходих в една сладкарница и си купувах-много ми харесваше.Сега може и да си направя по твоята рецепта,Маги.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, момичета, дано ви хареса

    ОтговорИзтриване