- 700 г свински гърди
- 1 кг картофи
- 200 г замразен грах
- 2 зелени чушки
- 2 червени чушки
- 2 големи моркова
- 300 г дребни печурки
- 1 глава лук
- 1/2 ч.ч. червено вино
- 1 ч.л. с връх червен пипер
- 1/2 каф.ч. олио
- сол
- черен пипер
Картофите се обелват. Нарязват се на едри кръгове и се разпределят на дъното на гювеч. Отгоре се слагат последователно: чушките нарязани на не много ситно, грах, целите гъбки, моркови - на едри парчета и лукът - на полумесеци. Най отгоре се подреждат парчетата свински гърди.
Всичко се посолява и поръсва с пиперите. Полива се с вино и 2 чаши вода. Накрая се поръсва и олиото.
Пече се на 200 градуса час до час и половина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар