- 1 цяло пиле
- 1 кисела зелка
- чубрица
- червен пипер
- черен пипер
- 200 г бекон (пушени гърди)
- 150 г булгур
- 4 с.л. олио
- 1 морков
- 1 малка главичка лук
- 1 каф.л. салвия
- 1 каф.л. чубрица
- 1 домат от консерва
- сол
- черен пипер
В мазнината се задушават ситно нарязаните зеленчуци, добавят се булгурът и подправките. Всичко се залива с 1 чаша вода. Оставя се на слаб огън, докато булгурът почти поеме водата.
Пилето се измива. Кухината се напълва с булгура. Ако остане от плънката, се слага между зелето. Пилето се намазва с червен пипер и съвсем малко сол.
На дъното на гювеч се разпределя 1/4 от нарязаната на ситно киселата зелка. Поръсва се с червен пипер и чубрица. Отгоре се слага пилето. Около него се разпределят останалите 2/4 от зелето, на което е отстранен кочанът. Отново се поръсва с подправки. С последната 1/4 се покрива пилето. Подправя се. След първия час печене зелето се покрива с резени бекон.
Пече се на 180-200 градуса 2 часа.
Маги, много обичам пълнено пиле, но не съм пълнила досега с булгер. Убедена съм, че е много вкусно, и от снимките си личи, че е така.:-)) Пък има и кесело зеленце..... Разкош!:-))
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и пожелания за спокойна и уютна петъчна вечер!
Благодаря, Мони, на мен ми хареса тази комбинация, пробвай я.
ИзтриванеМаги, пак си спретнала голяма вкусотия! Много апетитно изглежда! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Яна, наистина се получи вкусно ястие.
ОтговорИзтриванеТова пиле непременно ще го сготвя у дома и съм сигурна, че ще го харесат!
ИзтриванеБлагодаря,че сподели рецептата!
Маги, пак съм аз. В блогчето имам награда, която искам да споделя с теб. Очаквам те! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриване