петък, 18 февруари 2011 г.

ОБИКНОВЕНИ ГОФРЕТИ




  • 1 кофичка кисело мляко
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 каф.л. сода за хляб
  • 2 ч.ч. брашно непълни
  • 1 каф.ч. олио
      Яйцата се разбиват. Прибавят се киселото мляко с разтворената в него сода и останалите продукти. Брашното се добавя на части, като кофичката от млякото се изплаква с топла вода, която се сипва в сместа. Тестото трябва да е с гъстотата на кексово.
       Гофретникът се намазва с олио преди да се включи и след като нагрее, се сипва по един малък черпак от тестото.
       Гофретите се пекат по около 2 минути. По желание след като се изпече всяка гофрета може внимателно да се намаже с парченце масло. Маслото се забожда на вилица и така се с него се мажат гофретите.
       Поднасят се със сирене, сладко, мед или топинг - въпрос на вкус.
     
      У нас от закуската останаха три гофрети и с тях спретнах ето този десерт: гофрети, плодове, сладко от боровинки, орехи и сметана.

4 коментара:

  1. malka zabelejka- slojete samo shtipka sol :)inache sa perfektni......

    ОтговорИзтриване
  2. Много сполучлива рецепта!Получиха се 10 бр. гофрети.

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен ми хареса. Сложих си солта както трябва - една лъжичка и съм доволна. Благодаря за рецептата. :)

    ОтговорИзтриване
  4. А бихте ли казали какъв ви е гофретника, че с моя се пекат по 8-10 минути?

    ОтговорИзтриване