- 1 кофичка кисело мляко
- 3 яйца
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1 каф.л. сода за хляб
- 2 ч.ч. брашно непълни
- 1 каф.ч. олио
Яйцата се разбиват. Прибавят се киселото мляко с разтворената в него сода и останалите продукти. Брашното се добавя на части, като кофичката от млякото се изплаква с топла вода, която се сипва в сместа. Тестото трябва да е с гъстотата на кексово.
Гофретникът се намазва с олио преди да се включи и след като нагрее, се сипва по един малък черпак от тестото.
Гофретите се пекат по около 2 минути. По желание след като се изпече всяка гофрета може внимателно да се намаже с парченце масло. Маслото се забожда на вилица и така се с него се мажат гофретите.
Поднасят се със сирене, сладко, мед или топинг - въпрос на вкус.
У нас от закуската останаха три гофрети и с тях спретнах ето този десерт: гофрети, плодове, сладко от боровинки, орехи и сметана.
malka zabelejka- slojete samo shtipka sol :)inache sa perfektni......
ОтговорИзтриванеМного сполучлива рецепта!Получиха се 10 бр. гофрети.
ОтговорИзтриванеИ на мен ми хареса. Сложих си солта както трябва - една лъжичка и съм доволна. Благодаря за рецептата. :)
ОтговорИзтриванеА бихте ли казали какъв ви е гофретника, че с моя се пекат по 8-10 минути?
ОтговорИзтриване